Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Itämainen uunilohi

Itämainen uunilohi kypsyy nopeasti. Se tuo vaihtelua perinteiseen uuniloheen.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Itämainen uunilohi:

  • 600 g kirjo- tai merilohta fileenä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 ½ tl inkivääritahnaa
  • 1 tl punaista chilitahnaa
  • 1 tl valkosipulitahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 tl fariinisokeria
  • ½ nippua kevätsipulia
  • 2-3 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Lisäksi:

  • jasmiiniriisiä

Valmistusohje

Itämainen uunilohi valmistuu näin helposti:

Itämainen uunilohi sivellään aasialaisista mausteista tehdyllä mausteseoksella, ennen kypsennystä. Lisukkeena maistuu riisi.

  1. Poista lohifileestä ruodot ja leikkaa se annospaloiksi. Lado palat uunivuokaan.
  2. Sekoita öljy ja mausteet keskenään. Sivele mausteseos pullasudin avulla kalapalojen päälle.
  3. Hienonna kevätsipulit ja korianteri. Ripottele sipuli- ja korianterisilppu kalapalojen päälle uunivuokaan. Kypsennä uunissa 225asteessa noin 20 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
  4. Valmista kalojen kypsyessä lisäkkeeksi jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan.
  • VINKKI: Kaupasta saa usein myös lohta ruodottomana fileenä, jolloin ruotoja ei tarvitse itse nyppiä.

Katso myös marokkolaisen uunilohen resepti.

Katso myös Anna.fi/ruoka: Uunilohi kolmella tavalla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Itämainen uunilohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.