Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jouluinen juustosalaatti

Jouluinen juustosalaatti keventää ihanasti jouluateriaa. Sinihomejuuston, saksanpähkinöiden ja päärynän makuyhdistelmä on vastustamaton. Portviinillä silattu kastike kruunaa makunautinnon.

Ainekset

Jouluinen juustosalaatti:

  • tammenlehtisalaattia
  • 2 kypsää päärynää
  • saksan- tai pekaanipähkinöitä tai auringonkukansiemeniä
  • sinihomejuustoa

kastike:

  • ½ dl kasvislientä
  • ½ dl portviiniä
  • (1 tl kastikesuurusta tai arrowjuurijauhoa)
  • n. 2 rkl punaviinietikkaa
  • n. ½ dl kylmäpuristettua rypsi- tai oliiviöljyä

Valmistusohje

Jouluinen juustosalaatti tehdään helposti näin:

  1. Kiehauta kasvisliemi ja portviini. Suurusta nestetilkkaan sekoitetulla kastikesuuruksella. Jäähdytä ja lisää maun mukaan viinietikkaa ja öljyä.
  2. Kostuta salaatinlehdet kastikkeella ja levitä ne tarjoiluvadille tai annoslautasille. Viipaloi kypsät päärynät ja asettele salaatinlehtien päälle. Ripottele salaattiin pähkinöitä tai auringonkukansiemeniä ja murennettua sinihomejuustoa.

Katso myös: Raikas salaatti on maukas lisuke joulupöydässä – 4 hurmaavaa ohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Hedelmäinen manchegosalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluinen juustosalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.