Juhlava meloni-kinkkusalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Maidoton
Ainekset
- 3 dl simpukkapastaa
- vettä
marinadi:
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 2 tl sinappia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Lisäksi:
- 1 (n. 1 kg) verkko- tai galliameloni
- 150 g savukinkkua tai -kalkkunaa
- 1 dl hillosipuleita
- 1-2 dl ruohosipulia
- 1 ruukku jää- tai lehtisalaattia
koristeluun:
- ruohosipulia
Valmistusohje
- Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin lävikössä.
- Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää marinadi keitetyn pastan joukkoon. Anna pastan maustua jääkaapissa kaksi tuntia tai yön yli.
- Kuori meloni ja leikkaa kuutioiksi. Kuutioi savukinkku ja puolita hillosipulit. Sekoita ainekset pastan joukkoon.
- Vuoraa lautanen tai tarjoiluvati salaatinlehdillä, lusikoi pastasalaatti vadille ja korista ruohosipulilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juhlava meloni-kinkkusalaatti