Reseptit

Juhlava meloni-kinkkusalaatti

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 3 dl simpukkapastaa
  • vettä

marinadi:

  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl sinappia
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria

Lisäksi:

  • 1 (n. 1 kg) verkko- tai galliameloni
  • 150 g savukinkkua tai -kalkkunaa
  • 1 dl hillosipuleita
  • 1-2 dl ruohosipulia
  • 1 ruukku jää- tai lehtisalaattia

koristeluun:

  • ruohosipulia

Valmistusohje

Juhlava meloni-kinkkusalaatti
  1. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan, noin 8 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin lävikössä.
  2. Valmista marinadi sekoittamalla ainekset keskenään. Lisää marinadi keitetyn pastan joukkoon. Anna pastan maustua jääkaapissa kaksi tuntia tai yön yli.
  3. Kuori meloni ja leikkaa kuutioiksi. Kuutioi savukinkku ja puolita hillosipulit. Sekoita ainekset pastan joukkoon.
  4. Vuoraa lautanen tai tarjoiluvati salaatinlehdillä, lusikoi pastasalaatti vadille ja korista ruohosipulilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhlava meloni-kinkkusalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.