Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juusto-sienicouscous

Juusto-sienicouscous on kasviksilla kevennetty couscoussalaatti, joka saa syvyyttä manchegojuustosta. Salaatti maistuu kylmänä tai lämpimänä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Juusto-sienicouscous

  • ½ l vettä tai kasvislientä
  • ½-1 tl suolaa
  • 5 dl couscoussuurimoita
  • 2 rkl voita
  • 2 dl sieniä esim. suppilovahveroita
  • 100 g ilmakuivattua kinkkua tai pekonia
  • 2 kpl punasipulia
  • 2 kpl tomaattia
  • 1 kpl avokado
  • 1 kpl omena
  • mustapippuria
  • basilikaa tai persiljaa
  • 100 g vahvaa juustoa esim. manchegoa

Valmistusohje

Juusto-sienicouscous syntyy näin:

Juusto-sienicouscous muuntuu kasvisruoaksi, jos et käytä kinkkua tai pekonia ja valmistat couscousin kasvisliemeen.

  1. Kiehauta neste ja sekoita siihen suola ja suurimot. Sekoita hyvin. Peitä kannella ja anna vetäytyä pari minuuttia. Lisää voi ja sekoita suurimot irtonaisiksi.
  2. Huuhtele ja silppua sienet ja haihduta niistä pannulla kosteus.
  3. Kuori ja suikaloi sipulit ja silppua kinkku. Lisää kinkkusilppu pannulle ja ruskista. Lisää mukaan sipulisuikaleet ja sienet.
  4. Kuutioi tomaatit, avokado ja omena ja sekoita kuutiot sienikinkku- sipulisilpun kanssa suurimoihin.
  5. Koristele basilikalla tai persiljalla. Mausta mustapippurilla ja juustolastuilla juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Kesäpäivän ruokaisat salaatit

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Couscous – kolme mutkatonta ateriaa, jotka valmistuvat noin 30 minuutissa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juusto-sienicouscous

Sinun täytyy kommentoidaksesi.