Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustoinen parsakaalikeitto

Juustoinen parsakaalikeitto saa lisää makua ja täyteläisyyttä aurajuustosta ja kinkusta. Herkullinen ja kaunis parsakaali sopii moneen ruokaan. Kokeile sitä nyt keittoon.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Juustoinen parsakaalikeitto

  • 4 dl vettä
  • 4 dl maitoa
  • puolikas lihaliemikuutio
  • 400 g parsakaalia
  • 2 dl ruokakermaa
  • 200 g kinkkusuikaletta
  • tai palvikinkkua
  • ripaus mustapippuria
  • 1 pkt (170 g) Aurajuustoa

Valmistusohje

Juustoinen parsakaalikeitto valmistuu näin.

  1. Pilko parsakaali palasiksi. Kuumenna kattilassa vesi ja maito, mausta lihaliemikuutiolla tai suolalla. Keitä parsakaalit kypsiksi vesi- maitoseoksessa.
  2. Nosta kattila liedeltä ja soseuta keitto tasaiseksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Lisää keittoon ruokakerma, kinkkusuikaleet ja murennettu aurajuusto. Nosta juustoinen parsakaalikeitto takaisin liedelle ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes juusto on sulanut kokonaan. Lisää ripaus mustapippuria ja tarkista maku.
  3. Tarjoa juustoinen parskaalikeitto tuoreen leivän kanssa.

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Pinaatti, parsakaali, vihreä papu – kasvisten terveellisyyslistaus ylistää syvän vihreää

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustoinen parsakaalikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.