Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustosalaatti

Juustosalaatti on t ässä ohjeessa tehty sinihomejuustosta, mutta voit hyvin laittaa sen tilalle lempijuustoasi. Kastike viimeistelee herkullisen salaatin.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Juustosalaatti

  • 1 ps salaattisekoitusta
  • 1 ruukku rucolaa
  • 100 - 150 g sinihomejuustoa
  • 2 kypsää päärynää
  • 1 dl karpaloita tai granaattiomenan siemeniä
  • 1 dl saksanpähkinöitä

kastike:

  • 1 rkl oliivi- tai pähkinäöljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 rkl punaviinisiirappia

Valmistusohje

Juustosalaatti valmistuu helposti näin:

Juustosalaatti

1. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi salaatinlehdet suupaloiksi ja laita tarjoiluvadille. Pese, kuori ja viipaloi päärynät. Jos löydät kotimaisia päärynöitä, niitä ei tarvitse kuoria.

2. Pilko sinihomejuusto. Laita juusto ja päärynäviipaleet salaatinlehtien päälle tarjoiluvadille.

3. Ripottele salaatin pinnalle karpalot tai granaattiomenan siemenet ja murustele sekaan vielä saksanpähkinät.

4. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset ja valuta salaatin päälle juuri ennen tarjoamista. Juustosalaatti sopii mainiosti joulu-tai buffetpöytään.

Vinkki: Tähän salaattiin sopii myös oikein hyvin brie-juusto tai manchego.

Lue myös: Roquefort – sinihomejuustojen kunkku hurmaa juhlapöydässä

Lue myös Anna.fi: Nautiskeluun – brie-juustoa ja pähkinäbriossia


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustosalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.