Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustoskonssit

Juustoskonssit aloittavat viikonlopun ihanasti. Tarjoa vastapaistetut skonssit englantilaiseen tapaan teekupillisen ja marmeladin kera.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl kaurahiutaleita
  • 1.5 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl suolaa
  • 75 g voita
  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 2 dl juustoraastetta
  • 1 dl maitoa
  • 4 rkl kuivattuja puolukoita

Pinnalle

  • 3 rkl sulatettua voita

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Nypi joukkoon kylmä rasva. Sekoita joukkoon kermaviili, juustoraaste, maito ja viimeiseksi kuivatut puolukat. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Painele taikina jauhojen avulla paksuhkoksi levyksi. Paina muotilla tai juomalasilla taikinalevystä halkaisijaltaan noin 7 sentin kiekkoja. Aseta taikinakiekot leivinpaperoidulle uunipellille.

3. Paista juustoskonsseja 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia. Sivele lämpimien skonssien pintaan voisulaa.

Kokeile myös muita maukkaita aamiaisreseptejä:
Kinkkuleivät
Uppomunaleivät
Brunssipiiraat
Ruoka.fi: Makeat skonssit

Kuva: Sampo Korhonen/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustoskonssit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.