Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaali-kasvisvokki

Kaali-kasvisvokki on helppo kasvisruoka, johon suikaloidaan punasipulia, kiinankaalia, porkkanaa ja parsakaalia. Kasvisten kanssa pannulle lisätään vielä riisinuudelia ja cashewpähkinöitä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kaali-kasviswokki:

  • 1 punasipuli
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 2 porkkanaa
  • ½ kiinankaali
  • 150 g riisinuudeleita
  • 1 ps (200 g) pakasteparsakaalia
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 3 rkl cashewpähkinöitä
  • 1 rkl sambal oelek-chilitahnaa
  • 2 rkl soijakastiketta

Valmistusohje

Kaali-kasviswokki tehdään helposti näin:

1. Kuori ja suikaloi punasipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Kuori porkkanat ja leikkaa ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi. Hienonna kiinankaali.

2. Keitä vesi kiehuvaksi ja nosta kattila levyltä. Nosta riisinuudelit pehmenemään kuumaan veteen muutamaksi minuutiksi.

3. Kääntele jäisiä parsakaalinpaloja ensin kuivalla ja kuumalla pannulla, kunnes suurin osa nesteistä on haihtunut. Siirrä parsakaalit syrjään odottamaan.

4. Kuullota pannulla seesamiöljyssä punasipulia ja inkivääriä. Lisää sitten porkkanasuikaleet, kiinankaali ja parsakaalit. Kääntele aineksia, kunnes ne saavat hieman väriä.

5. Lisää pannulle valutetut riisinuudelit ja cashewpähkinät. Mausta vokki chilitahnalla ja soijalla.

Kokeile myös muita helppoja vokkeja: Kaali-kasvisvokki Lohivokki Liha-nuudelivokki Ruoka.fi: Vihreä vokki


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaali-kasvisvokki

Sinun täytyy kommentoidaksesi.