Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kappelileipä

Kappelileipä on suomalaisten suosikkileipä 1970-luvulta. Tämä lämmin leipä koostuu jauhelihapihvihvistä ja kananmunasta. Se on itsessään jo tuhti ateria. Kappelin leivälle voi paistaa höysteeksi myös rapsakkaa pekonia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
2  annosta

Ainekset

Kappelileipä:

  • 2 kaurapaahtoleipää tai ruisvuokaleipäviipaletta
  • rasvaa leivälle
  • 1 rkl sinappia

Pihvi

  • noin 300 g naudanpaistijauhelihaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl valkopippuria
  • ripaus maustepippuria
  • 1-2 punasipulia
  • rasvaa paistamiseen
  • 2 kananmunaa

Valmistusohje

 

1. Voitele leivät rasvalla ja paahda pannulla. Sipaise päälle sinappia.

2. Mausta jauheliha suolalla ja pippureilla. Muovaa lihasta kaksi reilua pihviä ja paista ne rasvassa. Nosta pihvit leiville. Paista renkaiksi leikatut punasipulit.

3. Paista kananmunat häränsilmiksi ja nosta pihvin päälle. Tarjoa kappelileivän kanssa raakaa tai ruskistettua punasipulia, etikkakurkku- ja etikkapunajuurikuutioita.

Lue myös: Herkutellaan lämpimillä leivillä viikonloppuna!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kappelileipä

Jari

Toi on muuten oopperavoileipä!!
Kappelileipään tulee kinkkua!

Kokki vm 1955

Olet oikeassa. Kotiliedessä on nyt sellaisia harrastelijakokkeja säveltämässä reseptejä että näistä reseptintekeleistä alkaa tuntea melkoista myötähäpeää.
Oopperaleipä: jauhelihapihvi ja paistettu muna
Kappelileipä: paistettuja palvikinkkusiivuja ja paistettu muna
Lohikappelileipä: paist graavilohta ja paistettu muna

Kokki vm 1988

Eipäs vaan kyllä lohikappeliin tulee ihan oikea paistettua lohi eikä mitään kraavilohta!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.