Kartanonisännän lampaanfilee
Lampaanfilee kartanonisännän tapaan on juhlaruokaa. Lampaanfilee saa tässä reseptissä makua kahdesta marinadista ja tuoreista yrteistä. Nappaa vinkit!
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Maidoton
Ainekset
Marinoitu lampaanfilee kartanonisännän tapaan:
- 600 g lampaan ulkofileetä (4 kpl)
marinadi 1:
- 0.3 dl makeaa Ketjup Manis -soijakastiketta
- 0.2 dl Hoi Sin -kastiketta
- 0.3 dl auringonkukkaöljyä
- 1 tl sokeria
marinadi 2:
- 0.5 dl balsamicoa
- 0.5 dl vettä
- 1.5 dl auringonkukkaöljyä
- 0,5-1 tl suolaa
- mustapippuria
- 2-3 valkosipulin kynttä
- nippu persiljaa
- 1-2 rkl kaprista (20 g)
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
Marinoitu lampaanfilee kartanonisännän tapaan valmistuu näin:
- Sekoita ensimmäinen marinadi. Laita lampaanfileet marinadiin, kääntele ja anna maustua kelmulla peitettynä jääkaapissa 4-6 tuntia tai kauemminkin.
- Kuumenna paistinpannu ja kääntele fileet kuumassa pannussa vain sen hetken, että lihan pinta menee kiinni. Rasvaa tulee riittävästi marinadista. Nosta fileet uunivuokaan ja laita lihalämpömittari yhteen fileistä. Mausteeksi voit valuttaa vähän marinadia.
- Kypsennä fileet uunissa 100 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila on 59 astetta (58-62 astetta) eli neljä filettä 25-30 minuuttia. Tällöin liha on sisältä vielä punertavaa.
- Sekoita toista marinadia varten balsamico, vesi ja öljy. Hakkaa valkosipulinkynnet ja persilja hienoksi. Ripottele fileiden mausteeksi suolaa ja vastajauhettua mustapippuria. Nosta fileet kuumina marinadiin, sirottele päälle persiljasilppu ja valkosipulinkynnet. Kääntele fileitä. Lisää kaprista. Peitä ja anna maustua jääkaapissa 6-8 tuntia.
- Leikkaa fileet tarjolle reilun puolen sentin viipaleina. Koristele marinoitu lampaanfilee tuoreella timjamilla ja suurilla kapriksilla. Tarjoa lampaanfileen lisänä yrttiöljyä tai sienimuhennosta, valkosipuliperunoita ja keväisiä, paahdettuja kasviksia.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Karitsan paahtopaisti ja marinoitu parsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kartanonisännän lampaanfilee