Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvismoussaka

Kasvismoussaka sopii myös kasvisten ystävälle. Muhevan juustoinen tomaattikastike tekee makuelämyksestä täydellisen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kasvismoussaka:

  • 2-3 munakoisoa
  • suolaa
  • öljyä

Kastike

  • 1-2 sipulia
  • 2-4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl öljyä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 2 tl ruokosokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl silputtua basilikaa
  • 250 g raastettua mozzarellajuustoa tai buffalomozzarellaa
  • 50 g parmesaanijuustoraastetta

Valmistusohje

Kasvismoussaka valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Ripota viipaleille suolaa ja itketä puolisen tuntia.

2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää kastikkeen muut ainekset. Hauduta noin puoli tuntia.

3. Huuhdo ja kuivaa munakoisoviipaleet. Sivele viipaleet öljyllä ja grillaa tai paahda pannussa

4. Lusikoi uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Lado munakoisoviipaleita päälle. Lisää seuraavaksi tomaattikastiketta ja molempia juustoja. Jatka kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee tomaattikastiketta ja juustoja. Paista kasvismoussakaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Katso myös: Taivaallinen pesto-munakoisovuoka

Katso myös Anna.fi/ruoka: Maistuva munakoisovuoka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvismoussaka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.