Kasvismoussaka
Kasvismoussaka sopii myös kasvisten ystävälle. Muhevan juustoinen tomaattikastike tekee makuelämyksestä täydellisen.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Kasvismoussaka:
- 2-3 munakoisoa
- suolaa
- öljyä
Kastike
- 1-2 sipulia
- 2-4 valkosipulinkynttä
- 3 rkl öljyä
- 800 g tomaattimurskaa
- 2 tl ruokosokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rkl silputtua basilikaa
- 250 g raastettua mozzarellajuustoa tai buffalomozzarellaa
- 50 g parmesaanijuustoraastetta
Valmistusohje
Kasvismoussaka valmistuu helposti näin:
1. Leikkaa munakoisot pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Ripota viipaleille suolaa ja itketä puolisen tuntia.
2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää kastikkeen muut ainekset. Hauduta noin puoli tuntia.
3. Huuhdo ja kuivaa munakoisoviipaleet. Sivele viipaleet öljyllä ja grillaa tai paahda pannussa
4. Lusikoi uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Lado munakoisoviipaleita päälle. Lisää seuraavaksi tomaattikastiketta ja molempia juustoja. Jatka kerroksia siten, että päällimmäiseksi tulee tomaattikastiketta ja juustoja. Paista kasvismoussakaa 175-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
Katso myös: Taivaallinen pesto-munakoisovuoka
Katso myös Anna.fi/ruoka: Maistuva munakoisovuoka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kasvismoussaka