Reseptit

Katkarapupiiraat

Ainekset

pohjataikina:

  • 100 g voita tai leivontamargariinia
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl vettä

täyte:

  • 250 g katkarapuja
  • tilliä
  • 2 munaa
  • 0.5 dl kevytkermaa
  • valkopippuria
  • 1 dl sinihomejuustoa tai juustoraastetta

Valmistusohje

Katkarapupiiraat

 

  1. Sulata katkaravut siivilässä.
  2. Nypi jauhot, juustoraaste ja rasva muruiseksi seokseksi. Lisää vesi. Anna taikinan levähtää jääkaapissa kymmenisen minuuttia.
  3. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tai pieniin annosvuokiin (6 kpl). Tue taikinan reunat foliosta muovatulla pannalla, pistele pohja haarukalla ja kypsennä 200-asteisessa uunissa vuoan koosta riippuen 5-10 minuuttia.
  4. Jaa katkaravut vuokiin. Silppua pinnalle tilliä. Sekoita munat, kerma, pippuri ja juusto. Lusikoi seos vuokiin. Kypsennä isoa piirakkaa noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Katkarapupiiraat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.