Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaupunkilainen muikkukukko

Muikkukukko on perinteinen herkku. Tarjoile kotimaista kalaa juhlissa uudessa muodossa. Tässä ohjeessa kalakukko päivitetään modernimmaksi. Rapeaksi paistetut muikut kääritään pekoniin ja tarjotaan tillivoilla voidellulta hapankorpulta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Muikut:

  • 500 g perattuja muikkuja
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 2 dl jauhettua tai rouhittua hapankorppua
  • 1 tl suolaa
  • 1 paketti pekonia

Lisäksi

  • hapankorppuja
  • tillivoita

Valmistusohje

Muikkukukko moderniin tyyliin valmistuu näin helposti.

1. Mausta muikut suolalla ja pippurilla. Sekoita teelusikallinen suolaa monitoimikoneessa jauhettuihin hapankorppuihin. Pyöräytä kalat hapankorppurouheessa.

2. Leikkaa pekoniviipaleet kahtia ja kierrä pekonisuikale kalan ympärille. Lado muikut pellille ja paista 200-asteessa noin 20 minuuttia.

3. Tarjoa tillisilpulla maustetulla voilla sipaistun, pitkänomaisen hapankorpun kanssa.

Katso myös: Arjen ruokaklassikot: Paistetut muikut ja muut muikkuherkut

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tirrimuikut


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaupunkilainen muikkukukko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.