Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaura-puolukkauunipuuro

Kaura-puolukkauunipuuro valmistetaan kaurasuurimoista ja kauramaidosta, joten se sopii myös maidottomaan ruokavalioon. Uunissa täyteläiseksi hautunut puuro saa makua puolukoista ja mantelirouheesta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kaura-puolukkauunipuuro:

  • 2 ½ dl kaurasuurimoita
  • 1 dl pakastepuolukoita
  • ½ dl mantelirouhetta
  • 1 tl suolaa
  • 7 dl kaurajuomaa

Pinnalle

  • kaneli-sokeria
  • puolukoita

Valmistusohje

Kaura-puolukkauunipuuro tehdään helposti näin:

1. Huuhtele kaurasuurimot kevyesti, valuta ja levitä reilun litran kokoisen uunivuoan pohjalle. Ripottele joukkoon jäiset puolukat, mantelirouhe ja suola ja kaada päälle kaurajuoma.

2. Kypsennä kaura-puolukkapuuroa 175-asteisessa uunissa noin 1,5 tuntia, vuoan koosta riippuen. Anna puuron hetken aikaa hautua folion alla ennen tarjoilua. Ripottele uunipuuron pinnalle kaneli-sokeria ja tarjoa puolukoiden kera.

Kokeile myös muita maukkaita puuroreseptejä: Mysli-kaurapuuro Neljän jyvän uunipuuro Ohrauunipuuro Ruoka.fi: Lempeä puuro


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaura-puolukkauunipuuro

Sinun täytyy kommentoidaksesi.