Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna

Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna maistuvat lounaaksi tai iltapalaksi. Mehukkaat kesäkurpitsapannarit tarjoillaan arabikeittiöistä tutun muhammaran eli paprikoista ja saksanpähkinöistä tehdyn tahnan kera. Lisänä voi tarjoilla za'atarilla maustettua hummustahnaa ja vastapaistettua naan-leipää.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kesäkurpitsapannarit:

  • 2 keskikokoista kesäkurpitsaa
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl za'atar-mausteseosta
  • ½ dl hienonnettuja yrttejä, esim. minttua ja korianteria

Paistamiseen

  • öljyä

Paprikatahna

  • 4 dl saksanpähkinöitä
  • 1 prk (465/360 g) kuorittua ja paahdettua säilykepaprikaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ¼ tl suolaa

Valmistusohje

Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna tehdään helposti näin:

1. Huuhtele ja raasta kesäkurpitsat karkeaksi raasteeksi. Nosta siivilään ja puristele raaste mahdollisimman kuivaksi.

2. Nosta raaste kulhoon ja sekoita joukkoon kanamunat ja vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe sekä mausteseos ja yrtit. Sekoita tasaiseksi massaksi. Anna pannaritaikinan turvota noin puoli tuntia.

3. Valmista paprikatahna. Nosta saksanpähkinät monitoimikoneeseen tai monitoimileikkuriin ja aja tasaiseksi. Valuta säilykepaprikat ja lisää pähkinämurskeen joukkoon loppujen ainesten kanssa. Aja tasaiseksi tahnaksi.

4. Kuumenna lettupannulla tilkka öljyä ja annostele taikinaa pannulle. Paista kesäkurpitsapannareita kohtalaisella lämmöllä muutama minuutti molemmin puolin. Tarjoile kesäkurpitsapannarit paprikatahnan kera.

Kokeile myös muita mausteisia reseptejä: Paahdettu kurpitsasalaatti Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke Ruoka.fi: Fatoush eli arabialainen pita-granaattiomenasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna

Sinun täytyy kommentoidaksesi.