Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kinkkupizza (pellillinen)

Pellillinen pizzaa kinkkutäytteellä riittää ruokkimaan isommankin perheen. Pizzan täytteessä maistuvat yrtit, tomaatti, juusto ja kinkku.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Pizzapohja:

  • 6 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • ¾ dl öljyä
  • 2 dl Kylmää vettä

Tomaattikastike:

  • 1 tlk tomaattimurskaa (250 g)
  • 2-3 rkl tomaattisosetta
  • 1 kpl sipuli
  • 2-3 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 ripaus suolaa, sokeria ja mustapippurirouhetta
  • 2-3 tl oreganoa tai pizzamaustetta

Kinkkupizzan päälle:

  • 2-4 kpl tomaattia
  • 3 dl kinkku- tai makkarakuutioita
  • 3 dl juustoraastetta

Valmistusohje

Pellillinen pizzaa kinkkutäytteellä valmistuu näin:

1. Pehmitä öljyssä kattilassa silputtu sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska ja -sose. Keitä 15 minuuttia. Mausta.

2. Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää nopeasti öljy ja vesi. Taputtele taikina leivinpaperille pellille.

3. Levitä tomaattiseos taikinan päälle. Peitä pinta tomaattiviipaleilla ja kinkulla. Ripottele juustoraaste päälle. Kypsennä kinkkupizza 200-asteisessa uunissa. Aikaa kypsennykseen kuluu noin 15-25 minuuttia uunin tehosta riippuen.

Katso myös: 3 x perjantaipizza pikana

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pizza bianco – tätä juustonystävä ei voi ohittaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kinkkupizza (pellillinen)

hyihyi

Paskin ohje ikinä älkää testatko

Pitsaa max 20g hlö

Minkähänlaisen laitosuunin tämä pitsa vaatii kun sillä ruokkisi suurperheenkin.

viivi

Kiehuu pitsa ihanasti varmaan koppuraksi kärventyneen juustokuoren alla…

Sinun täytyy kommentoidaksesi.