Kinkkupizza (pellillinen)
Pellillinen pizzaa kinkkutäytteellä riittää ruokkimaan isommankin perheen. Pizzan täytteessä maistuvat yrtit, tomaatti, juusto ja kinkku.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Munaton
Ainekset
Pizzapohja:
- 6 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- ¾ dl öljyä
- 2 dl Kylmää vettä
Tomaattikastike:
- 1 tlk tomaattimurskaa (250 g)
- 2-3 rkl tomaattisosetta
- 1 kpl sipuli
- 2-3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 1 ripaus suolaa, sokeria ja mustapippurirouhetta
- 2-3 tl oreganoa tai pizzamaustetta
Kinkkupizzan päälle:
- 2-4 kpl tomaattia
- 3 dl kinkku- tai makkarakuutioita
- 3 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Pellillinen pizzaa kinkkutäytteellä valmistuu näin:
1. Pehmitä öljyssä kattilassa silputtu sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaattimurska ja -sose. Keitä 15 minuuttia. Mausta.
2. Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää nopeasti öljy ja vesi. Taputtele taikina leivinpaperille pellille.
3. Levitä tomaattiseos taikinan päälle. Peitä pinta tomaattiviipaleilla ja kinkulla. Ripottele juustoraaste päälle. Kypsennä kinkkupizza 200-asteisessa uunissa. Aikaa kypsennykseen kuluu noin 15-25 minuuttia uunin tehosta riippuen.
Katso myös: 3 x perjantaipizza pikana
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pizza bianco – tätä juustonystävä ei voi ohittaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinkkupizza (pellillinen)
Paskin ohje ikinä älkää testatko
Minkähänlaisen laitosuunin tämä pitsa vaatii kun sillä ruokkisi suurperheenkin.
Kiehuu pitsa ihanasti varmaan koppuraksi kärventyneen juustokuoren alla…