Kirpakka kalasalaatti
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kevyt
- Maidoton
Ainekset
- 300 g siikafileetä
marinadi:
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- ¾ dl limetinmehua
- 4 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- 1 ruukku roomansalaattia
- 1 kurkku
- 1 fenkoli
- 1 porkkana
- 1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
- 3 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Poista siikafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa fileet noin sentin levyisiksi viipaleiksi ja pienennä viipaleet sopiviksi haarukkapaloiksi. Nosta kalapalat kulhoon. Sekoita marinadi ja kaada liemi kalojen päälle. Anna liemen kypsyttää kalaa kylmässä noin tunti. Sekoita välillä varovasti, jotta mehu pääsee maustamaan kalat joka puolelta.
2. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi ne kulhoon. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Poista fenkolista kova kanta ja suikaloi ohuiksi lastuiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat kapeiksi tikuiksi. Halkaise kirsikkatomaatit.
3. Nostele ainekset hienonnetun tillin kanssa salaatinlehtien joukkoon. Valuta päälle kalapalat marinadeineen. Nostele ainekset kevyesti sekaisin ja annostele lautasille.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirpakka kalasalaatti