Reseptit

Kirpakka kalasalaatti

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 300 g siikafileetä

marinadi:

  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • ¾ dl limetinmehua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • 1 ruukku roomansalaattia
  • 1 kurkku
  • 1 fenkoli
  • 1 porkkana
  • 1 rs (200 g) kirsikkatomaatteja
  • 3 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

Kirpakka kalasalaatti

1. Poista siikafileestä ruodot ja nahka. Leikkaa fileet noin sentin levyisiksi viipaleiksi ja pienennä viipaleet sopiviksi haarukkapaloiksi. Nosta kalapalat kulhoon. Sekoita marinadi ja kaada liemi kalojen päälle. Anna liemen kypsyttää kalaa kylmässä noin tunti. Sekoita välillä varovasti, jotta mehu pääsee maustamaan kalat joka puolelta.

2. Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Revi ne kulhoon. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi. Poista fenkolista kova kanta ja suikaloi ohuiksi lastuiksi. Kuori ja leikkaa porkkanat kapeiksi tikuiksi. Halkaise kirsikkatomaatit.

3. Nostele ainekset hienonnetun tillin kanssa salaatinlehtien joukkoon. Valuta päälle kalapalat marinadeineen. Nostele ainekset kevyesti sekaisin ja annostele lautasille.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kirpakka kalasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.