Lohileivät
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kevyt
Ainekset
- ruisleipäpaloja
täyte:
- 1 kg savustettua nieriää
- tai savustettua lohta
- tai savustettua siikaa
- 100 g ruohosipulituorejuustoa
- 2 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
- 1 nippu tilliä
- 1 nippu ruohosipuia
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
Lohileivissä maistuvat savustettu kala, ruohosipuli sekä tilli. Lisää ruokaisuutta täytteeseen tuo keitetty kananmuna.
- Perkaa kala ja survo se haarukalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, silputtua tilliä ja ruohosipulia sekä hienonnetut kananmunat.
- Lusikoi leiville kalatahnaa. Aseta päälle salaatinlehtiä ja toinen leipäviipale.
- Vinkki: Jos täytettä jää, tarjoa osa täytteestä uuniperunoiden täytteenä tai uusien perunoiden lisukkeena.
Kokeile myös näitä herkkuvoileipiä:
Metsästäjänleipä
Poroleipäset
Tuliset juusto-salamisandwichit
Ruoka.fi: Fetavoileipä
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohileivät