Reseptit

Lohileivät

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • ruisleipäpaloja

täyte:

  • 1 kg savustettua nieriää
  • tai savustettua lohta
  • tai savustettua siikaa
  • 100 g ruohosipulituorejuustoa
  • 2 kpl kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 nippu tilliä
  • 1 nippu ruohosipuia
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

Lohileivät

Lohileivissä maistuvat savustettu kala, ruohosipuli sekä tilli. Lisää ruokaisuutta täytteeseen tuo keitetty kananmuna.

  1. Perkaa kala ja survo se haarukalla. Sekoita joukkoon tuorejuusto, silputtua tilliä ja ruohosipulia sekä hienonnetut kananmunat.
  2. Lusikoi leiville kalatahnaa. Aseta päälle salaatinlehtiä ja toinen leipäviipale.
  • Vinkki: Jos täytettä jää, tarjoa osa täytteestä uuniperunoiden täytteenä tai uusien perunoiden lisukkeena.

Kokeile myös näitä herkkuvoileipiä:
Metsästäjänleipä
Poroleipäset
Tuliset juusto-salamisandwichit
Ruoka.fi: Fetavoileipä

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohileivät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.