Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohimedaljongit ja uuniperunat

Yrtti-vuohenjuustotäytteiset kirjolohimedaljongit kypsyvät uunissa seitsemässä minuutissa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohimedaljongit ja uuniperunat:

  • Rosamunda-perunaa
  • öljyä, suolaa
  • 4 kpl kirjolohimedaljonkia
  • suolaa, pippuria, sitruunamehua
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa (Chavroux)
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 tl kuivattua timjamia, rakuunaa ja basilikaa

tai

  • 2 rkl vastaavia hienonnettuja tuoreyrttejä

Valmistusohje

Lohimedaljongit ja uuniperunat valmistuvat näin:

  1. Pese ja puolita uuniperunat. Voitele leikkauspinnat öljyllä ja mausta suolalla. Lado perunat leivinpaperin päälle pellille ja siirrä 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Valmistele tällä välin uuniin lisättäviksi myös kirjolohimedaljongit.
  2. Mausta kirjolohimedaljongit kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita haarukan avulla pehmeään vuohenjuustoon tuorejuustoa ja yrttimausteita. Nosta lusikalla tai pursota seosta jokaisen medaljongin päälle.
  3. Siirrä kalapalat perunoiden seuraksi pellille ja jatka kypsentämistä seitsemisen minuuttia, kunnes lohi kypsyy.
  4. Käytä jäljelle jäänyt vuohenjuustoseos uuniperunoiden kastikkeena. Lohimedaljongit maistuvat uuniperunoiden ja raikkaan salaatin kanssa yhtä hyvin arkena kuin juhla-aterialla.

Vinkit: Katso myös, Uunikala on suomalaisten lempiruokaa – poimi parhaat reseptit

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy herkullinen teriyaki-lohi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohimedaljongit ja uuniperunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.