Maissikeitto
Kermainen maissikeitto tehdään tölkkimaisseista. Yllätä perhe ja tarjoa amerikkalaisittain valmistetun keiton kera poppareita.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Maissikeitto
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1 chili
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tlk (à 340/285 g) tölkkimaissia
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl paprikajauhetta
- ¼ tl cayennenpippuria
- 8 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl kuohu- tai ruokakermaa
- ¼ tl suolaa
Lisäksi
- 4 dl popcorneja
- 2-4 tippaa tabascoa/annos
Valmistusohje
Maissikeitto tehdään helposti näin:
1. Kuori ja hienonna kaksi valkosipulinkynttä ja yksi sipuli. Hienonna chili.
2. Kuumenna kaksi ruokalusikallista rypsiöljyä kattilassa ja paista sipuleita ja chiliä pari minuuttia. Lisää joukkoon kaksi tölkkiä valutettuja maisseja sekä kaksi teelusikallista juustokuminaa, teelusikallinen paprikajauhetta sekä 1/4 teelusikallinen cayennepippuria.
3. Kaada joukkoon kahdeksan desilitraa vettä ja murenna kasvisliemikuutio nesteeseen. Keitä 10 minuuttia.
4. Soseuta maissikeitto ja lisää joukkoon kaksi desilitraa kuohu- tai ruokakermaa. Hauduta keittoa 10 minuuttia.
5. Koristele annokset neljällä desilitralla popcorneja juuri ennen tarjoilua ja lisää mausteeksi kahdesta neljään tippaan tabascoa annosta kohden.
Vinkki! Leivo keiton kaveriksi rapeakuorisia yön yli -sämpylöitä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 23/2022.
Katso myös Anna.fi: Grillattu maissi-lehtikaalisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Maissikeitto