Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Makkarakeitto

Maukas makkarakeitto on perinteinen kotiruoka. Keitto-ohjeella syntyy myös herkullinen nakkikeitto.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Makkarakeitto

  • 6-8 perunaa
  • 2 porkkanaa
  • pala purjoa
  • 3 l vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 6 maustepippuria
  • 1 lenkkimakkara tai 1pk nakkeja
  • persiljaa

Valmistusohje

Makkarakeitto tehdään näin:

1. Paloittele kasvikset kuutioiksi ja laita kypsymään kiehuvaan liemikuutiolla maustettuun veteen. Lisää maustepippurit.

2. Leikkaa makkara halki ja viipaleiksi. Makkarapalat voit paahtaa kevyesti teflonpannussa, niin ne saavat vähän väriä. Lisää makkarat lähes valmiiseen keittoon. Ripottele pinnalle runsaasti hienonnettua persiljaa. Tarjoa kuumana ruisleivän ja piimän kanssa.

Ohje: Kaija Manninen, Helsinki

Katso myös: Makkara-lehtikaalikeitto

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Makkarakastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Makkarakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.