Marinoitu grillifilee
Marinoitu grillifilee on helppo ruoka rentoihin pihabileisiin. Naudan ulkofilee kypsennetään grillissä tai uunissa ja maustetaan vasta kypsänä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Jälkimarinoitu grillifilee:
- 1 kg naudan marmoroitunutta ulkofileetä (tai lampaan ulkofileitä)
- tilkka öljyä
Marinadi
- 2 rkl öljyä
- 2 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
- 1 tl punaista ja vihreää currytahnaa
- 1 punainen chilipalko
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 rkl tummaa muscovadosokeria
- rouhittua mustapippuria
- 2 rkl Sambal Oelek -kastiketta
- nippu tuoretta korianteria
- 2 limetin mehu
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista ja sivele pinta öljyllä.
2. Sekoita marinadin ainekset.
3. Paahda filee grillissä tai uunissa. Kokonaisen naudan ulkofileen kypsymisaika on noin 20 minuuttia. Kun pinta on saanut värin, filee on hyvä paketoida folioon ja jatkaa vielä kypsennystä. Lampaanfileet kypsyvät grillattaessa muutamassa minuutissa. Nosta liha vuokaan, kaada marinadi päälle. Anna grillifileen maustua foliolla peitettynä noin 45 minuuttia.
Lue myös: Grillaa täydellistä lihaa – tiedätkö liharuokien sisälämpötilat?
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marinoitu grillifilee