Marokkolaiset lammaspiiraat
Marokkolaiset lammaspiiraat tehdään pieniin vuokiin, joissa ne pysyvät pitkään lämpiminä ja mehukkaina.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 5 annosta
Ainekset
Taikina:
- 4 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl suolaa
- 125 g voita tai margariinia
- 3 rkl Kylmää vettä
täyte:
- 1 pkt (400 g) karitsan jauhelihaa
- 1 rkl öljyä
- 1 sipuli
- 2 rkl harissa-tahnaa
- 1 prk (200 ml) kookoskermaa
- 1 dl kanalientä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
voiteluun:
- 1 kananmunan keltuainen ja ripaus suolaa
Valmistusohje
1. Valmista täyte. Paahda pannulla jauheliha kypsäksi. Lisää loppuvaiheessa sipulihake ja harissatahna. Hauduta muutama minuutti. Lisää joukkoon kookoskerma, kanaliemi ja mausteet ja anna kiehua noin 15 minuuttia ilman kantta. Jäähdytä.
2. Sekoita taikina-ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi. Ota 2/3 taikinasta pohjia varten. Voitele neljästä kuuteen pientä paistosvuokaa. Jaa taikina yhtä moneen osaan kuin vuokia on. Kaaviloi pohjalevyt jauhoja apuna käyttäen niin suuriksi, että ne ulottuvat lähes reunojen yli. Vuoraa vuoat taikinalla ja täytä muhennoksella.
3. Kauli kansilevyt päälle. Yhdistä levyjen reunat tiiviiksi veden avulla. Pistä veitsellä ristiviilto paistosten kansiin. Sekoita keltuainen ja suola ja voitele piiraskannet.
4. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasossa 20–25 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolaiset lammaspiiraat