Marokkolaiset lihapullat
Marokkolaiset lihapullat tehdään karitsan jauhelihasta, paistetaan ensin uunissa ja tarjotaan lopuksi herkullisen mausteisen tomaattikastikkeen kera.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Marokkolaiset lihapullat
- 400 g karitsan jauhelihaa
- 1 iso punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 tl Ras el Hanout -mausteseosta
- ½ dl korppujauhoja
- 1 dl kuohukermaa
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja minttua
Tomaattikastike
- 1 sipuli
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ punainen chili
- 1 dl punaviiniä
- 1 prk (400g ) tomaattimurskaa
- ½ dl tomaattisosetta
- 1 rkl fariinisokeria
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Valmista marokkolaiset lihapullat näin:
1. Nosta jauheliha puoli tuntia ennen kypsentämistä huoneenlämpöön. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljytilkassa pannulla pehmeiksi. Sekoita joukkoon mausteseos.
2. Mittaa korppujauhot kulhoon ja kaada päälle kerma. Anna turvota muutama minuutti. Lisää hieman jäähtynyt sipuliseos, kananmuna, jauheliha sekä mausteet ja yrtit. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan tekeytyä hetken aikaa.
3. Pyörittele mureketaikinasta pieniä lihapullia ja kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
4. Valmista tomaattikastike. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipulinkynsi. Anna kuullottua muutama minuutti. Halkaise puolikas chili ja poista siemenet. Hienonna chili ja lisää pannulle sipuleiden joukkoon. Lisää joukkoon punaviini, tomaattimurska ja -sose sekä mausteet. Anna tomaattikastikkeen kiehua noin 10 minuuttia.
5. Nosta marokkolaiset lihapullat tomaattikastikkeeseen.
Kokeile myös muita mausteisia reseptejä:
Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna
Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Marokkolaiset lihapullat