Reseptit

Marokon mantelikana

Ainekset

  • 4 (500 g) broilerin fileetä
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 pss (125 mg) sahramia
  • 2 kanelitankoa
  • 2 sipulia
  • 2 ½ dl vettä tai kanalientä
  • 1 appelsiini
  • 150-200 g kuivattuja aprikooseja
  • 2 rkl hunajaa, sokeria tai siirappia
  • 60 g kokonaisia manteleita
  • 4 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Marokon mantelikana
  1. Mausta broileripalat suolalla ja pippurilla ja laita kattilaan. Lisää mausteeksi sahramia, kanelitanko ja hienonnettua sipulia. Lisää vettä tai kanalientä sen verran, että fileet peittyvät. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Kääntele paloja välillä. Siirrä kattila levyltä.
  2. Pese appelsiini ja raasta tai suikaloi keltainen kuori. Keitä aprikoosit pehmeiksi appelsiinista puristetussa mehussa ja niukassa vedessä. Lisää mausteeksi sokeria, siirappia tai hunajaa ja keitä, kunnes aprikoosit ovat pehmeitä ja liemi siirappimaista. Siivilöi joukkoon broilerin keitinliemi, tarkista maku ja lisää kypsät broileripalat. Paahda mantelit ja seesaminsiemenet hetken kuivassa pannussa ja sirottele päälle. Koristele ohuilla appelsiinisuikaleilla.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Marokon mantelikana

Sinun täytyy kommentoidaksesi.