Reseptit

Maukas juustopiirakka

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 300 g (4 ½ dl) hiivaleipäjauhoja
  • 100 g voita
  • 1 dl juustoraastetta
  • 1 dl Kylmää vettä

Täyte

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 1 puristettu valkosipulinkynsi
  • 2 tl maissijauhoa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl muskottipähkinää
  • 400 g raastettua juustoa (emmental, gruyere ja Ritari- tai kermajuusto)

Valmistusohje

Maukas juustopiirakka

Maukas juustopiirakka on tuhti suolainen piirakka, joka maistuu raikkaan salaatin kera. Juustopiirakkaan voi käyttää omaa lempijuustoaan, kuten emmentalia tai gruyerea.

1. Mittaa ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinaksi. Pane piirakkataikina 10 minuutiksi jääkaappiin.

2. Painele taikina irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle ja reunoille. Pane vuoka 15 minuutiksi jääkaappiin. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pane pohjalle leivinpaperi tai folio, ja kaada päälle kuivia herneitä tai karkeaa suolaa. Näin piirakan reunat pysyvät paikallaan. Esipaista piirakkapohjaa 10 minuuttia, poista paino papereineen. Paista pohjaa vielä viisi minuuttia.

3. Sekoita munat, kermamaito, maissijauho ja mausteet. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja kypsennä juustopiirakkaa 200 asteessa puoli tuntia.

Kokeile myös muita suolaisia piirakoita:
Kinkkupiirakka
Juustoinen suppilovahveropiirakka
Ylellinen lohipiirakka
Ruoka.fi: Parsa-juustopiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maukas juustopiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.