Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Maukas lammaspata

Maukas lammaspata syntyy lampaanpotkasta tai muusta luullisesta lihasta, joka saa hautua hissuksiin uunissa tai liedellä säilyketomaattien, punaviinin ja yrttien kera.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Lammaspata

  • 4 karitsan potkaa tai 1 kg karitsanpaistia
  • rypsiöljyä
  • 4 (banaanisalotti)sipulia
  • 6 valkosipulinkynttä
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1-2 tl suolaa
  • 800 g säilöttyjä tomaatteja
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 1 kanelitanko
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 tl ruokosokeria
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ¼ ruukku tuoretta timjamia tai rosmariinia

Valmistusohje

Lammaspata valmistuu helposti näin:

1. Huuhdo ja kuivaa lampaanpotkat. Paloittele liha, jos käytät paistia, lapaa tai etuselkää. Kuori ja lohko sipulit, silppua valkosipulinkynnet.

2. Ruskista lihapalat öljyssä pannussa, ja kaada ne pataan hautumaan. Huuhdo pannu ja kaada liemi pataan. Lisää joukkoon muut ainekset.

3. Anna padan hautua 150-asteisessa uunissa tai liedellä kolmisen tuntia. Tarjoa lammaspata uunijuuresten tai juuressoseen kanssa.

Lue myös: Karitsan paahtopaisti, tattirisotto ja tumma dijonkastike

Lue myös Anna.fi:  Muhevat pataruoat hurmaavat pehmeillä ja syvillä mauillaan – 3 pataruokareseptiä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Maukas lammaspata

Lammas on parasta lihaa

Ihan paras pataresepti! Itse tein puolikkaasta lampaan koivesta ”kokonaisena”, paistoin siihen ensin paistopinnan (en tiedä olisiko edes ollut välttämätön) ennen pataan laittamista. Uunissa n. 3 kolme tuntia, jonka jälkeen perkasin lihan ja pilkoin sopiviksi paloiksi. Tämän jälkeen pidin vielä noin tunnin. Lisäsin pataan myös porkkanoita ja ruusukaalia, kun tykkään vähän kevennellä patojen koostumuksia. Luu padassa mukana haudutusvaiheessa tuo uskomattoman paljon herkullista makua!

Keittokirjaston hoitaja

Kokeilussa on. Lisäsin reptin myös porkkanat ja isoäidin oppien mukaan hieman neilikkaa. Lisänä rokassa oli hyvää bordeaux viiniä, joka jäi yli viikonlopulta. Hyvää tulee varmasti!

Samuli

Jätin lampaan pois ja tuloksena syntyi herkullinen kasvispata!!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.