Mausteiset kikherne-pinaattipyörykät
Kokeile pinaattisen tomaattikastikkeen kera tarjottavia mausteisia kikherne-pinaatipyöryköitä, joihin lusikallinen harissaa tuo tujauksen tunisialaista tulisuutta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Mausteiset kikherne-pinaattipyörykät:
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl harissa-maustetahnaa
- 50 g pinaattia
- noin 3 dl keitettyjä tai
- 1 prk (380 g) esikeitettyjä kikherneitä
- 1 vaalea, hieman kuivahtanut leipäviipale
- ½ sitruunan raastettu kuori
- 1-2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
- 1 kananmunan valkuainen
paistamiseen:
- öljyä
Tomaattikastike:
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1.5 rkl fariinisokeria
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 50 g pinaattia
Valmistusohje
Kikhernepyörykät valmistuvat helposti näin:
1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota öljyssä pannulla miedolla lämmöllä pehmeiksi. Lisää maustetahna ja hienonnetut pinaatinlehdet. Kääntele aineksia lämpimällä pannulla, kunnes pinaatit hieman kypsyvät. Valuta seos monitoimikoneeseen ja revi joukkoon leipä viipale. Lisää loput ainekset ja aja leikkuuterällä nopeasti karkeaksi soseeksi.
2. Muotoile kostutetuin käsin taikinasta kikhernepyörykät ja nosta ne vadille odottamaan.
3. Laita kattilaan tomaattimurska, mausteet ja hienonnetut pinaatit. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
4. Friteeraa kikhernepyörykät runsaassa öljyssä kypsiksi. Lisää kastikkeeseen ja tarjoa mausteiset kikherne-pinaattipyörykät esimerkiksi höyrytetyn couscousin ja salaatin kera.
Vinkki: Kikherne x 10: Kokkaa curry, hummus, falafelit, hyödynnä myös säilöntäliemi!
Lue myös Anna.fi: Tahnoja, salaatteja, falafeleja, pitaleipää… Runsas meze-lautanen on loistava tarjottava illanistujaisiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteiset kikherne-pinaattipyörykät