Meksikolainen chili con carne
Texmexruokana tutuksi tullut chili con carne on muokkautunut rutkasti alkuperäisestä teksasilaisherkusta. Siinä ei käytetty papuja lainkaan. .
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
Ainekset
Chili con carne:
- 400 g jauhelihaa
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl juustokuminaa
- ½ tl chilijauhetta
- 1 prk (500 g) tomaattimurskaa
- 1 prk (400 / 255 g) kidneypapuja
- 3 rkl tomaattisosetta
- 1 dl lihalientä (gluteenitonta)
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Chili con carne valmistuu näin:
Chili con carne Meksikon tyyliin eli chili on tuhtia kotiruokaa, joka syntyy näin helposti. Tärkeintä on paahtaa jauheliha kunnolla riittävän kuumalla pannulla, mieluiten vähän kerrallaan, jottei kuuma pannu jäähdy.
1. Paahda jauheliha öljyssä paistokasarissa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Lisää sipulit kasariin ja anna niiden pehmetä tovi.
2. Lisää jauhelihan ja sipuleiden joukkoon mausteet, tomaattimurska, huuhdellut ja valutetut kidneypavut, tomaattisose ja lihaliemi. Mausta seos fariinisokerilla ja suolalla. Anna chili con carnen muhia miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia.
3. Tarjoile chili pääruokana ranskankerma tilkalla höystettynä, keitetyn riisin kera tai naposteluruokana vehnätortillaleipien tai maustettujen tortillalastujen kanssa.
Lue myös: Meksikolainen ruoka tutuksi
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Chili säväyttää
Kommentoi
Kommentoi juttua: Meksikolainen chili con carne
Niin onko tää meksikolaista vai texmexiä ?
Ihan toimiva resepti.
Itse laitan jeeran kylkeen vielä korinterijauhetta sekä kanelitangon, joskus myös kardemumman siemeniä huhmareen kautta. Toi fariinisokeri tärkeä, paremman makuista kuin norm. valkoinen kidesokru. Makeus ja tulisuus, sillä mennään tässä ruuassa.
Kidneypavut chilikastikkeella ja saa hautua pienellä porinalla ainakin 1h, että on pavut suussa sulavia! Kokeilkaa porsaan suikaleilla pitkän kaavan kautta, niin on mureaa lihaa.
Hyvää ja riittoisaa sekä edullistakin. Jos halua vegeversion, niin lihat pois, pavut itsessään jo riittää proteenin puolestä ihan mainiosti
Jäi häiritsemään, että onko tämä meksikolaista vai texmexiä?
Jäi häiritsemään, että onko tämä texmexiä vai meksikolaista?
Jäi häiritsemään, että onkohan resepti texmexiä vai meksikolaista?
Onko Chili con carne pata – vai kastike?
Olen tätä kysynyt useammaltakin ihmiseltä joka on tietävinään ruoasta jotain mutta eipä ole tullut selkeää, yksiselitteistä vastausta.
Tuli todella maukas Chili con Carne! Hieno resepti ja helppo seurata. Teen ihan varmasti toistekkin.