Munakoisokääryleet
Munakoisokääryleet vaativat hieman vaivaa mutta maku palkitsee. Ohueksi siivutetun munakoison väliin rullataan mausteista lampaan jauhelihaa. Rullat muhivat suussa sulavan pehmeiksi parmesaanijuuston mehevöittämässä tomaattikastikkeessa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Munakoisokääryleet:
- 4 munakoisoa
- öljyä
täyte:
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- noin 2 ½ dl kuullotettua munakoisoa
- 500 g lampaan jauhelihaa
- 1 dl ruiskorppujauhoja tai gluteenittomia korppujauhoja
- 1 dl vettä
- 1 dl kivennäisvettä tai kermaa
- suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 1 muna
kastike:
- 400 g tomaattimurskaa
- suolaa
- mustapippuria
- 1 tl ruokosokeria
- kourallinen tuoretta tai
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 1 dl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Munakoisokääryleet valmistuvat helposti näin:
1. Kuori munakoisot ohuelti. Leikkaa ne pitkiltä sivuiltaan ohuehkoiksi viipaleiksi. Paista isot viipaleet miedolla lämmöllä öljyssä ja aseta laakeaan astiaan talouspaperin päälle vetäytymään. Silppua pienet viipaleet, kuullota ne öljyssä ja lisää täyteaineksiin.
2. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppu öljyssä. Lisää munakoisosilppu ja kaada seos kulhoon. Lisää korppujauho. Huuhdo paistinpannu vedellä ja lisää vesi ja kerma kulhoon. Sekoita ja anna korppujauhojen turvota. Lisää tarpeen mukaan nestettä. Lisää liha, mausteet ja kananmuna. Sekoita taikina kiinteäksi.
3. Aseta nokare murekeseosta munakoisoviipaleille ja kierrä kääröiksi. Lado kääröt öljyttyyn, laakeaan uunivuokaan.
4. Sekoita mausteet tomaattimurskaan ja kaada kastike vuokaan. Ripota pinnalle parmesaania ja kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti.
Katso myös: Munakoisocannellonit jauhelihatäytteellä
Katso myös Anna.fi/ruoka: Musaka eli moussaka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munakoisokääryleet