Munakoisovuoka
Munakoisovuoka on helppo lammasruoka, joka saa makua yrteistä ja mehevyyttä vuohenjuustosta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Munakoisovuoka:
- 2 munakoisoa
- 2 tl suolaa
- öljyä
- 500 g karitsan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 800 g tomaattimurskaa
- 1 tl piparkakkumaustetta
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 tl kuivattua timjamia
- 100 g pehmeää vuohenjuustoa
Valmistusohje
Munakoisovuoka valmistuu helposti näin:
1. Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Ripottele leikkuulaudalle suolaa ja lado munakoisoviipaleet laudalle. Ripottele väliin suolaa ja lado toinen kerros viipaleita, ja lisää pinnalle vielä hieman suolaa. Itketä munakoisoja viitisen minuuttia, huuhdo ja kuivaa. Paista munakoisoviipaleita öljyssä pannulla.
2. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sipulisilppu ja jauheliha pannussa, mausta. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vuohenjuusto.
3. Lado kerros munakoisoviipaleita öljyllä sipaistuun vuokaan. Kaada vuokaan puolet jauhelihaseoksesta ja lado loput munakoisot päälle. Peitä pinta jauhelihaseoksella.
4. Kypsennä munakoisovuoka 150-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Katso myös: Täytetyt munakoisot kreikkalaisittain
Katso myös Anna.fi/ruoka: Musaka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Munakoisovuoka