Mustaherukkakastike
Ainekset
- 0.5 dl punaviinietikkaa
- 3 dl punaviiniä
- 7 dl kana-tai ankanlientä
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 tomaatti
- 3 kpl herkkusieniä
- 10 kpl mustapippuria
- 2 kpl laakerinlehtiä
- 1 rkl mustaherukkahyytelöä
- 4 kpl timjamin oksia
- suolaa
- 1 tl voita
Valmistusohje
<!—->
Mustaherukkakastike sopii hyvin tarjottavaksi paistetun ankanrinnan kanssa.
Paahda sipulia, porkkanaa, tomaattia ja herkkusieniä kattilan pohjalla. Lisää laakerinlehti ja mustapippurit. Lisää kattilan pohjalle seuraavaksi punaviinietikka, sitten punaviini ja liemi.
Keitä kastiketta kasaan kunnes mennyt puoleen alkuperäisestä nesteen määrästä. Siivilöi kastike tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan. Keitä kastiketta kasaan vielä hetki. Mausta lopuksi mustaherukkahyytelöllä, timjamilla ja ripauksella suolaa. Anna maustua hetki ja ota timjamit pois kattilasta. Vatkaa lopuksi voinokare sekaan.
Resepti: Kaspen Salomäki, Suomen Kokkimaajoukkue
Yhteistyössä: Electrolux ja Kotiliesi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukkakastike