Mustajuuret pekonin kera
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Munaton
Ainekset
- 250 g mustajuuria
- 1⁄2 sitruunan mehu
- 1 dl valkoviiniä
- 1 dl vettä
- 2 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
- 150 g pekonia
- 2 vaaleaa kuivahtanutta leipäviipaletta
- 3 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 1 dl parmesaanilastuja
- vesikrassia
Valmistusohje
1. Pese, kuori ja paloittele mustajuuret kahteen osaan. Nosta sitruunaveteen.
2. Pilko ja paahda pekonit. Poista leivistä kuoret. Kuutioi leivät. Lisää pekonirasvaan lusikallinen öljyä ja paahda leipäkuutiot. Siirrä syrjään. Puhdista pannu.
3. Nosta mustajuuret valkoviinillä maustettuun, kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia. Valuta. Kuumenna pannulla loppu öljy ja pikapaista mustajuuriin kaunis väri. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta tarjoiluvadille. Lämmitä pekoni nopeasti pannulla.
4. Ripottele mustajuurien päälle lämmin pekonirouhe ja leipäkuutiot ja vuole parmesaanilastuja. Koristele annokset vesikrassilla.
Vinkki: Mustajuuret voi myös harjata puhtaiksi ja keittää kuorineen.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustajuuret pekonin kera