Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Nuudelijauhelihasalaatti

Jauheliha-nuudelisalaatti pitää pitkään nälän loitolla ja on kaiken lisäksi superherkullista. Salaatti kootaan lasinuudeeista, paistetusta jauhelihasta sekä pähkinöistä ja viimeistellään raikkaan kirpsakalla kastikkeella.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Jauheliha-nuudelisalaatti:

  • 100 g lasinuudeleita
  • 2 rkl öljyä
  • 1 dl maapähkinöitä
  • 100 g sika- nautajauhelihaa
  • 2 (50 g) salottisipulia
  • 40 g kevätsipulia
  • 1 (25 g) lehtisellerinvarsi
  • 1 tomaatti

Kastike

  • 1 ½ limetin mehu
  • 1 rkl punaista curry tahnaa esim. Thai Red Curry Paste
  • 1-2 rkl kalakastiketta esim. Thai Fish Sauce
  • 1 tl sokeria
  • ½ rkl soijakastiketta

koristeluun

  • korianteria
  • tuoretta chiliä

Valmistusohje

 

  1. Kaada nuudelit kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan. Jäähdytä nuudelit välittömästi jäävedessä. Valuta hyvin. Leikkaa nuudelit pätkiksi ja kuumenna pannulla öljyssä pari minuuttia.
  2. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Paista jauheliha. Silppua sipuli ja lisää silppu mukaan pannulle. Paista hetki.
  3. Purista limeteistä mehu ja sekoita mehuun chilitahna, kalakastike, sokeri ja soijakastike.
  4. Leikkaa kevätsipuli ja lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi ja lohko tomaatti. Sekoita liha, kasvikset ja kastike. Koristele tuoreella.

Katso myös: Nuudelit x 3: helpot ja nopeat reseptit

Anna.fi/ruoka: Koko perheen kana-nuudelisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Nuudelijauhelihasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.