Omenaleivokset
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
- 1 kg itsetehtyä tai valmista voitaikinaa
Voiteluun
- 1 kananmuna
- 1 dl siirappia
- 2 rkl vettä
Väliin
- noin 4 dl omenasosetta
Valmistusohje
Omenaleivokset valmistuvat helposti vaikka vierasvaraksi pakastevoitaikinasta. Lehtevät leivokset sivellään siirappivedellä ja täytetään omenasoseella.
1. Kauli taikinasta 4 ohuehkoa suorakaiteen muotoista levyä. Voitele levyt kananmunalla ja pistele haarukalla. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sivele pinta siirappivedellä ja paista vielä hetki.
2. Levitä omenasosetta kahdelle levylle. Nosta toiset levyt kansiksi ja leikkaa leivoksiksi.
Kokeile myös muita omenaisia leivonnaisia:
Mustikka-omenaleivos
Omenacharlotte
Omenastruudeli
Ruoka.fi: Helpot omenaviinerit
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenaleivokset