Reseptit

Paahdettu porsaankylkirulla ja omenasinappikastike

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 2.5 kg luutonta porsaankylkeä kamaralla

mausteseos:

  • 4 tähtianista
  • 2 kuivattua chiliä
  • 1 rkl mustapippureita
  • 1 rkl rosmariinia
  • 2 rkl karkeaa suolaa

Uunivuokaan:

  • 2 dl vettä

Omena-sinappikastike:

  • 2 dl paistolientä
  • 4 rkl makeaa omenasosetta
  • 2 rkl sinappia
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl vaaleaa kastikesuurusta

Valmistusohje

Paahdettu porsaankylkirulla ja omenasinappikastike

1. Levitä porsaankylkirulla kamarapuoli alaspäin leikkuulaudalle. Irrota kamara silavakerroksesta molemmista päistä 8–10 sentin matkalta terävällä veitsellä, jotta kylkilevy on helpompi kääriä rullalle. Nuiji levy lihanuijalla tasaiseksi.

2. Murskaa kuivatut mausteet suolan kanssa morttelissa hienoksi jauheeksi. Levitä mausteseos lihan sisäpintaan tasaisesti.

3. Kääri liha rullalle niin, että kamaraosuudet kohtaavat. Sido paistinarulla tiukaksi kääröksi.

4.Nosta liharulla uunivuokaan ja paahda ensin 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, jotta pinta saa kauniin värin. Laske sen jälkeen lämpö 150 asteeseen.

5. Kaada uunivuokaan hieman vettä ja kypsennä lihaa 3–4 tuntia. Käännä lihaa muutaman kerran kypsennyksen aikana.

6. Kääri kypsä rulla folioon vetäytymään 15 minuutiksi. Valmista uunivuokaan valuneesta paistoliemestä, omenasoseesta, sinapista ja kermasta keittämällä kastike. Suurusta vaalealla kastikesuuruksella. Leikkaa porsaanrulla viipaleiksi ja tarjoile kastikkeen ja lisukkeiden kera.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Paahdettu porsaankylkirulla ja omenasinappikastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.