Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pähkinäleipä

Pähkinäleipä on mukava lahja. Mausta tämä vaalea joululeipä siirapilla, pähkinöillä ja hedelmillä.

Ainekset

Pähkinäleipä

  • 5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 dl siirappia
  • 1 dl cashew- tai hasselpähkinöitä
  • 1 dl taatelia tai kuivattuja viikunoita
  • 12 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl öljyä

Valmistusohje

Pähkinäleipä leivotaan näin:

Pähkinäleipä saa mehevän maun jouluisista hedelmistä.

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää joukkoon mausteet sekä silputut hedelmät ja pähkinät. Lisää jauhot ja rasva. Alusta pehmeä taikina. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
  2. Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinalustalla ja leivo kaksi pitkänomaista tai pyöreää leipää. Kohota leipiä noin 20 minuuttia ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Kaipaatko lisää pähkinäisten leivonnaisten ohjeita? Kokeile vaikkapa tummasuklaa-hasselpähkinäleipää tai sahrami-pekaanileipää.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pähkinä-porkkanasämpylät ja kotijuustoa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pähkinäleipä

Sinun täytyy kommentoidaksesi.