Pähkinäleipä
Pähkinäleipä on mukava lahja. Mausta tämä vaalea joululeipä siirapilla, pähkinöillä ja hedelmillä.
- Kasvis
- Maidoton
Ainekset
Pähkinäleipä
- 5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl suolaa
- 1 dl siirappia
- 1 dl cashew- tai hasselpähkinöitä
- 1 dl taatelia tai kuivattuja viikunoita
- 12 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
- 1 dl öljyä
Valmistusohje
Pähkinäleipä leivotaan näin:
Pähkinäleipä saa mehevän maun jouluisista hedelmistä.
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää joukkoon mausteet sekä silputut hedelmät ja pähkinät. Lisää jauhot ja rasva. Alusta pehmeä taikina. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
- Vaivaa taikinaa jauhotetulla leivinalustalla ja leivo kaksi pitkänomaista tai pyöreää leipää. Kohota leipiä noin 20 minuuttia ja paista 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Kaipaatko lisää pähkinäisten leivonnaisten ohjeita? Kokeile vaikkapa tummasuklaa-hasselpähkinäleipää tai sahrami-pekaanileipää.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pähkinä-porkkanasämpylät ja kotijuustoa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pähkinäleipä