Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pakistanilainen linssimuhennos

Pakistanilainen linssimuhennos kelpaa vaikkapa noutopöydän lisukkeeksi, mutta sopii hyvin myös arkiruoaksi vaikkapa salaatin kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pakistanilainen linssimuhennos

  • 250 g punaisia linssejä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä tai 1 pieni sipuli
  • 2 chiliä
  • 2-3 tomaattia
  • ½ rkl raastettua tuoretta inkivääriä
  • ½ tl suolaa
  • 1-2 tl kanelia
  • 1 tl jeeraa
  • ½-1 tl kurkumaa
  • 2-4 tl Garam masala -mausteseosta
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl sitruunamehua

koristeeksi:

  • tuoretta korianteria ja sitruunalohkoja

Valmistusohje

Pakistanilainen linssimuhennos valmistuu näin:

  1. Huuhtele linssit, kuori ja pilko valkosipuli, poista chileistä siemenet ja pilko. Kuutioi tomaatit, kuori ja raasta inkivääri.
  2. Kuullota pannulla öljyssä valkosipuli ja chili, lisää tomaatti, linssit ja mausteet sekä lopuksi vesi.
  3. Hauduttele kypsäksi miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia, lisää sitruunamehu ja tarkista maku.
  4. Tarjoa pakistanilainen linssimuhennos lisukeruokana tai noutopöydässä.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Linssikeitto viidellä tavalla – loihdi lisämakua itämaisilla mausteilla tai pehmeyttä jogurttilla


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pakistanilainen linssimuhennos

Sinun täytyy kommentoidaksesi.