Pakistanilainen linssimuhennos
Pakistanilainen linssimuhennos kelpaa vaikkapa noutopöydän lisukkeeksi, mutta sopii hyvin myös arkiruoaksi vaikkapa salaatin kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Pakistanilainen linssimuhennos
- 250 g punaisia linssejä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 valkosipulinkynttä tai 1 pieni sipuli
- 2 chiliä
- 2-3 tomaattia
- ½ rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- ½ tl suolaa
- 1-2 tl kanelia
- 1 tl jeeraa
- ½-1 tl kurkumaa
- 2-4 tl Garam masala -mausteseosta
- 5 dl vettä
- 2 rkl sitruunamehua
koristeeksi:
- tuoretta korianteria ja sitruunalohkoja
Valmistusohje
Pakistanilainen linssimuhennos valmistuu näin:
- Huuhtele linssit, kuori ja pilko valkosipuli, poista chileistä siemenet ja pilko. Kuutioi tomaatit, kuori ja raasta inkivääri.
- Kuullota pannulla öljyssä valkosipuli ja chili, lisää tomaatti, linssit ja mausteet sekä lopuksi vesi.
- Hauduttele kypsäksi miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia, lisää sitruunamehu ja tarkista maku.
- Tarjoa pakistanilainen linssimuhennos lisukeruokana tai noutopöydässä.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Linssikeitto viidellä tavalla – loihdi lisämakua itämaisilla mausteilla tai pehmeyttä jogurttilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pakistanilainen linssimuhennos