Palsternakkavuoka
Palsternakkavuoka on kermainen uuniruoka, joka maistuu hyvältä myös seuraavana päivänä lämmitettynä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
Ainekset
Palsternakkavuoka
- 3 kpl palsternakkaa
- 3 dl vettä
- ¾ tl suolaa
- 150 g tuoreita herkkusieniä tai siitakesieniä
- 150- 200 g öljyyn säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
- 2-3 tl oreganoa
- mustapippuria
munamaito:
- 3 kpl kananmunaa
- 2 dl ruokakermaa
- 3 dl keitinlientä
- 1 rkl vehnäjauhoja
pinnalle:
- ½ - 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Palsternakkavuoka valmistuu näin:
- Kuori palsternakat ja leikkaa ohuiksi, pyöreiksi viipaleiksi. Kiehauta vesi, lisää suola ja palsternakkaviipaleet. Peitä kannella. Kun vesi kiehuu uudelleen, pienennä lämpöä ja anna viipaleiden kypsyä 6-8 minuuttia. Valuta keitinvesi talteen.
- Jos käytät kuivattuja sieniä, esimerkiksi suppilovahveroita, herkkutatteja tai mustatorvisieniä, kaada keitinvesi sienien päälle. Jos käytät tuoreita sieniä, viipaloi ne. Valuta aurinkokuivattujen tomaattien tölkistä öljyä pannulle ja kääntele sieniviipaleita kuumassa öljyssä. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit saksilla tai veitsellä.
- Levitä puolet palsternakkaviipaleista uunivuokaan, sirottele päälle tomaattisuikaleet ja sienet. Mausta oreganolla ja mustapippurilla. Levitä loput palsternakkaviipaleista päälle.
- Sekoita kananmunat, kevytkerma tai ranskankerma, vehnäjauhot ja jäähtynyt keitinliemi. Valuta liemi vuokaan. Sirottele pinnalle oreganoa, mustapippuria ja juustoraastetta.
- Kypsennä noin 190-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin ja munamaito hyytyy. Loppuvaiheessa voit alentaa lämpötilaa. Palsternakkavuoka maistuu hyvältä myös lämmitettynä seuraavana päivänä.
Katso myös: Palsternakka antaa makua kasviskeittoon – kolme herkullista ohjetta!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Palsternakka-vuohenjuustopyree
Kommentoi
Kommentoi juttua: Palsternakkavuoka