Reseptit

Papu-parsasalaatti

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 1 kpl ruukku roomansalaattia
  • 200 g kypsiä valkoisia jättipapuja (myös tölkkipavut käyvät)
  • 400 g vihreää parsaa tai parsakaalia
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • muutama oksa tuoretta rosmariinia (tai muuta yrttiä)
  • 0.5 tl vastarouhittua pippurisekoitusta

kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
  • (ripaus suolaa)

Valmistusohje

Papu-parsasalaatti

 

  1. Pese ja valuta salaatti, kuori parsanvarret ja leikkaa kuiva tyvi pois tai puhdista ja pilko parsakaali.
  2. Sekoita kastikkeen aineet ja marinoi papuja kastikkeessa sillä välin, kun valmistelet salaatin.
  3. Keitä mineraalisuolalla maustetussa vesitilkassa parsa tai parsakaali juuri ja juuri kypsäksi, noin 5 minuuttia.
  4. Revi salaatinlehdet lautasille, asettele päälle parsat ja tomaatit. Nosta pavut päälle ja valuta lopuksi kastike salaatille.

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Papu-parsasalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.