Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Papu-vuohenjuustomunakas

Papu-vuohenjuustomunakas on helppo pikaruoka, joka käy kevyestä lounaasta tai iltapalasta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 100 g vihreitä tuoreita taitepapuja tai pakastepapuja
  • 8 kananmunaa
  • 3 rkl kermaa, maitoa tai vettä
  • 4 rkl hienonnettuja yrttejä, esim. persiljaa, kirveliä, ruohosipulia
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 75 g vuohenjuustoa
  • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

1. Poista pavuista kannat ja huuhtele. Keitä papuja pienessä vesimäärässä muutama minuutti. Pakastepapuja ei tarvitse esikeittää. Huuhtele pavut kylmällä vedellä ja valuta huolella.

2. Lisää pavut pannulle ja paista niihin kaunis väri. Nosta syrjään odottamaan. Riko munat kulhoon ja sekoita joukkoon neste, hienonnetut yrtit ja mausteet. Murustele vuohenjuusto paloiksi.

3. Kuumenna pannulla öljy ja valuta munaseos joukkoon. Vedä munamassaa puulastalla pohjaa pitkin reunoilta keskustaan päin, kunnes munakasseos hieman hyytyy. Anna munakkaan hyytyä kannen alla.

4. Kun munakas on pinnalta vielä hieman kostea, ripottele päälle vuohenjuustopalat sekä pavut. Taita munakas kahtia ja tarjoile.

Kokeile myös muita munakasreseptejä: Uunimunakas Parsa-yrttimunakas Munakasateria Ruoka.fi: Marokkolainen munakas


Kommentoi

Kommentoi juttua: Papu-vuohenjuustomunakas

Sinun täytyy kommentoidaksesi.