Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsa-pecorinosalaatti

Parsan satokaudella kannattaa tuoreet parsat hyödyntää monin tavoin. Tämä helppo alkuruoaksi tai lisukkeeksi sopiva salaatti saa makua pecorinojuustosta.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 500 g vihreää parsaa
  • 75 g pecorinojuustoa
  • 3-4 rkl pinjansiemeniä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Parsa-pecorinosalaatti syntyy helposti näin:

  1. Esivalmistele ja keitä parsat napakan kypsiksi. Jäähdytä nopeasti viileiksi jäävedessä.
  2. Vuole parsat kuorimaveitsellä ohuiksi pitkiksi lastuiksi. Vuole juusto ohuiksi lastuiksi.
  3. Sekoita parsanauhat, kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet, oliiviöljy, sitruunamehu ja mausteet sekaisin. Ripottele salaatin pinnalle juustolastut.

Tuoretta parsaa voi hyödyntää myös mainiosti raikkaan hedelmäiseen parsa-juustosalaatiin, tuhtiin papu-parsasalaattiin tai vaikkapa karibialaiseen parsasalaattiin.

Katso myös Anna.fi: Parsa-pähkinäsalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsa-pecorinosalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.