Parsa-pecorinosalaatti
Parsan satokaudella kannattaa tuoreet parsat hyödyntää monin tavoin. Tämä helppo alkuruoaksi tai lisukkeeksi sopiva salaatti saa makua pecorinojuustosta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
- 500 g vihreää parsaa
- 75 g pecorinojuustoa
- 3-4 rkl pinjansiemeniä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Parsa-pecorinosalaatti syntyy helposti näin:
- Esivalmistele ja keitä parsat napakan kypsiksi. Jäähdytä nopeasti viileiksi jäävedessä.
- Vuole parsat kuorimaveitsellä ohuiksi pitkiksi lastuiksi. Vuole juusto ohuiksi lastuiksi.
- Sekoita parsanauhat, kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet, oliiviöljy, sitruunamehu ja mausteet sekaisin. Ripottele salaatin pinnalle juustolastut.
Tuoretta parsaa voi hyödyntää myös mainiosti raikkaan hedelmäiseen parsa-juustosalaatiin, tuhtiin papu-parsasalaattiin tai vaikkapa karibialaiseen parsasalaattiin.
Katso myös Anna.fi: Parsa-pähkinäsalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsa-pecorinosalaatti