Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsakaalisosekeitto

Parsakaalisosekeitto saa pehmeän maun perunasta ja kevytkermasta. Kerman tilalla voi käyttää kasvisrasvavalmistetta. Jos keitosta haluaa juustoisen, voi maun pyöritää sulatejuustolla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Parsakaalisosekeitto

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 sipuli
  • noin 0,5 rkl currya
  • 8 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • 800 g perunoita
  • 280 g parsakaalia
  • 1.5 dl kevytkermaa (hyla) tai 1 rasia Kevyt aamupala-sulatejuustoa

Valmistusohje

Parsakaalisosekeitto valmistuu näin:

  1. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä, lisää currya. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja lohko joukkoon perunat. Anna perunoiden kypsyä lähes kypsiksi, lisää parsakaali paloina. Soseuta parsakaalikeitto. Täydennä makua kevytkermalla tai sulatejuustolla.
  2. Tarjoa parsakaalisosekeitto tuoreen leivän kanssa.

Vinkit erityisruokavaliota noudattaville:

  • Vähälaktoosinen keitto sopii myös diabeetikolle.
  • Lue kasvisliemikuution päällysmerkintä ennen käyttöä, jos esimerkiksi kuutiossa on sipulia, se ei käy sipulille allergiselle.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vihreä sosekeitto

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsakaalisosekeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.