Parsakaalisosekeitto
Parsakaalisosekeitto saa pehmeän maun perunasta ja kevytkermasta. Kerman tilalla voi käyttää kasvisrasvavalmistetta. Jos keitosta haluaa juustoisen, voi maun pyöritää sulatejuustolla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Parsakaalisosekeitto
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 sipuli
- noin 0,5 rkl currya
- 8 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 800 g perunoita
- 280 g parsakaalia
- 1.5 dl kevytkermaa (hyla) tai 1 rasia Kevyt aamupala-sulatejuustoa
Valmistusohje
Parsakaalisosekeitto valmistuu näin:
- Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä, lisää currya. Lisää vesi, kasvisliemikuutiot ja lohko joukkoon perunat. Anna perunoiden kypsyä lähes kypsiksi, lisää parsakaali paloina. Soseuta parsakaalikeitto. Täydennä makua kevytkermalla tai sulatejuustolla.
- Tarjoa parsakaalisosekeitto tuoreen leivän kanssa.
Vinkit erityisruokavaliota noudattaville:
- Vähälaktoosinen keitto sopii myös diabeetikolle.
- Lue kasvisliemikuution päällysmerkintä ennen käyttöä, jos esimerkiksi kuutiossa on sipulia, se ei käy sipulille allergiselle.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Vihreä sosekeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsakaalisosekeitto