Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Parsakeitto

Tämä parsakeitto on nopea ja helppo valmistaa. Kermaisen pehmeä parsakeitto saa täyteläisyyttä perunasta ja valkosipulituorejuustosta, raikkautta tuoreista yrteistä. Osan nesteestä voi korvata tilkalla valko-tai kuohuviiniä. Parsakeittoon käytetään joko koko parsa tai vain varret, jolloin nuput tarjotaan erikseen.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Parsakeitto:

  • purjon valkea osa
  • 1 rkl voita
  • tai öljyä
  • 1 kpl valkosipulinkynsiä
  • 1 kg parsaa
  • (Rosamunda-perunaa)
  • 1 ½ l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 tai kanaliemikuutio
  • 100 g yrttituorejuustoa
  • tai valkosipulituorejuustoa
  • 1 dl ruokakermaa

pinnalle

  • basilikan oksa
  • ruohosipulia
  • tai karhunlaukkaa

Valmistusohje

Parsakeitto tehdään näin:

1. Halkaise ja huuhdo purjo. Kuori perunat ja parsat.

2. Silppua purjo ja valkosipulinkynsi ja kuullota rasvassa.

3. Lisää vesi, kanaliemi tai -fondi ja kasvikset. Osan nesteestä voi korvata myös valkoviinillä.

4. Keitä kasvikset kypsiksi.

5. Soseuta parsakeiton ainekset, lisää joukkoon kerma ja juusto. Korista parsakeitto tuoreilla yrteillä.

Lue myös: Parsa on rakastettu sesonkiherkku – katso parhaat käsittelyvinkit ja herkulliset resepti-ideat!

Lue myös Anna.fi: Parsan valmistus ei ole rakettitiedettä – näillä vinkeillä onnistut joka kerta!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Parsakeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.