Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pekoni-parsapiirakka

Pekoni antaa parsapiiraalle rapsakasta ruokaisuutta ja mehevää makua. Kokeile ja ihastu!

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
12  annosta

Ainekset

pohja

  • 500 g valmista voi- tai lehtitaikinaa

Täyte

  • 600 g valkoista tai vihreää parsaa
  • 170 g pekonia
  • 150 g mozzarellajuustoa tai -juustoraastetta
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl maitoa
  • 0.5 dl valkoviiniä
  • 1 tl suolaa
  • ripaus sokeria
  • (1 tl karrijauhetta)
  • ripaus valkopippuria
  • 1 rkl hakattua persiljaa
  • (muutama voinokare)

Valmistusohje

Pekoni-parsapiiras

1. Anna voitaikinan sulaa.

2. Kuori parsat ja leikkaa pieniksi paloiksi.

3. Keitä valkoista parsaa suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 10-15 minuuttia, vihreää vain muutama minuutti. Jäähdytä parsat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta.

4. Leikkaa pekoni silpuksi ja ruskista se pannulla.

5. Painele sulanut taikina kylmällä vedellä huuhdellun vuoan pohjalle ja reunoille.

6. Levitä jäähtyneet parsapalat, jäähtynyt pekoni sekä mozzarellapalat tai -raaste vuokaan.

7. Esipaista 200 asteeseen lämmitetyssä uunissa noin 10 minuuttia.

8. Sekoita kulhossa kerma, maito ja kananmunat, viinitilkka ja mausteet. Kaada seos esipaistetun piirakan päälle, ripottele persiljasilppu (ja muutama voinokare) pinnalle. Paista vielä 25 minuuttia.

Ohje: Seija Mielke, Berliini

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pekoni-parsapiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.