Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Perunaveneet

Veneperunat eli perunaveneet maistuvat uunikuumina aterialla tai välipalaksi vaikkapa perunalastujen asemesta.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Veneperunat eli perunaveneet

  • 8 perunaa
  • ½ dl öljyä
  • Provencen yrttejä, timjamia tai rosmariinia
  • suolaa

Valmistusohje

Veneperunat eli perunaveneet tehdään näin:

Veneperunat vaativat vain pilkkomisen ja maustamisen, sen jälkeen ne kypsyvät uunissa suussa sulaviksi herkuiksi.

  1. Pese perunat. Jos kuoret ovat hyvännäköiset, ei perunoita tarvitse kuoria. Lohko perunat pituussuunnassa 4-6 osaan ja levitä uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja kääntele perunoita öljyssä.
  2. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Kääntele välillä ja ripottele pinnalle Provencen yrttejä, timjamia tai rosmariinia.
  3. Tarjoa veneperunat kuumina, kun niissä on herkullinen väri ja ne ovat kypsiä. Jokainen voi itse sirotella annokselleen suolaa ja vahvempaa makua kaipaavat chiliä tai paprikaa.

Vinkki: Helposti valmistettavat perunaveneet ovat mukavaa naposteltavaa vaikka ranskanperunoiden tai chipsien asemesta. Sinisiä veneitä saat Blue Congosta.

Lue myös: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut

Lue myös Anna.fi: Vastustamattomia herkkuja perunasta: uunissa paahdetut rosmariiniperunat, hasselbackan perunat ja luksusmuusi


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunaveneet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.