Perunaveneet
Veneperunat eli perunaveneet maistuvat uunikuumina aterialla tai välipalaksi vaikkapa perunalastujen asemesta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Veneperunat eli perunaveneet
- 8 perunaa
- ½ dl öljyä
- Provencen yrttejä, timjamia tai rosmariinia
- suolaa
Valmistusohje
Veneperunat eli perunaveneet tehdään näin:
Veneperunat vaativat vain pilkkomisen ja maustamisen, sen jälkeen ne kypsyvät uunissa suussa sulaviksi herkuiksi.
- Pese perunat. Jos kuoret ovat hyvännäköiset, ei perunoita tarvitse kuoria. Lohko perunat pituussuunnassa 4-6 osaan ja levitä uunivuokaan. Valuta päälle öljyä ja kääntele perunoita öljyssä.
- Kypsennä 175-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. Kääntele välillä ja ripottele pinnalle Provencen yrttejä, timjamia tai rosmariinia.
- Tarjoa veneperunat kuumina, kun niissä on herkullinen väri ja ne ovat kypsiä. Jokainen voi itse sirotella annokselleen suolaa ja vahvempaa makua kaipaavat chiliä tai paprikaa.
Vinkki: Helposti valmistettavat perunaveneet ovat mukavaa naposteltavaa vaikka ranskanperunoiden tai chipsien asemesta. Sinisiä veneitä saat Blue Congosta.
Lue myös: Kaipaatko ideoita perunaruokiin? Rouva Kasvis paljastaa suosikkiohjeensa – perunaruusut
Lue myös Anna.fi: Vastustamattomia herkkuja perunasta: uunissa paahdetut rosmariiniperunat, hasselbackan perunat ja luksusmuusi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perunaveneet