Pinaattirisotto
Pinaattirisotto on parhaimmilaan valuvan pehmeä. Täyteläinen risotto sopii niin arkeen kuin juhlaan. Tämä pinaattirisotto valmistuu alle puolessa tunnissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Pinaattirisotto
- 1 salottisipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 25 g voita
- 3 dl risottoriisiä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä tai laimennettua sitruunamehua
- 7 dl kasvis- tai kanalientä
- 150 g tuoretta pinaattia
- 1 dl vastaraastettua parmesaania
- 2 rkl pinjansiemeniä
Valmistusohje
Pinaattirisotto valmistuu näin helposti.
1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita kattilassa voinokareessa.
2. Lisää riisi ja sekoittele, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää valkoviini ja sekoita, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
3. Lisää kasvis- tai kanalientä vähissä erissä imeyttäen neste aina riisiin. Jatka hauduttamista ja liemen lisäämistä, kunnes risotto on lähes kypsää. Aikaa kuluu noin 20 minuuttia.
4. Lisää lopuksi suikaloidut pinaatinlehdet, parmesaaniraaste ja kuivalla pannulla paahdetut pinjansiemenet. Tarjoa pinaattirisotto heti.
Vinkki! Aito italialainen risotto syntyy arborio- tai carnaroli-riisilajikkeista, joiden jyvät ovat isoja ja pitkiä.
Katso myös: Kesäisissä herkuissa maistuvat pinaatti, kaali ja tuoreet yrtit – 4 x maukas resepti!
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Pinaatti, parsakaali, vihreä papu – kasvisten terveellisyyslistaus ylistää syvän vihreää
Kommentoi
Kommentoi juttua: Pinaattirisotto