Piparjuurijuurekset
Piparjuurella maustetut juurekset tuovat hauskaa vaihtelua perinteisiin uunijuureksiin. Tarjoa raikas kasvislisuke vaikkapa uunilohen kaverina.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Kasvis
Ainekset
Uunijuurekset:
- 500 g punajuuria
- 250 g palsternakkaa
- 2-4 punasipulia
- suolaa
- valkopippuria
- 1 rkl inkiväärisiirappia tai hunajaa
- ½ dl rypsiöljyä
kastike:
- 150 g piparjuurituorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa ja 1 rkl piparjuuriraastetta)
- ½ dl vettä
koristeeksi:
- viinisuolaheinän lehtiä
Valmistusohje
Piparjuuriuunijuurekset tehdään helposti näin:
- Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit. Levitä juurespalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripota päälle mausteet. Valele lopuksi siirapilla tai hunajalla ja öljyllä.
- Paahda juureksia 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
- Lusikoi piparjuurijuusto kasariin, kaada päälle vettä ja kuumenna kastikkeeksi. Aseta juurekset tarjolle ja kaada päälle piparjuurikastike. Korista viinisuolaheinän lehdillä.
Lue lisää: 3 x uunijuurekset – helposti hyvää!
Lue lisää Anna.fi/ruoka: Vastustamattomat uunijuurekset kruunataan fetalla tai marinoidaan appelsiinilla – 5 helppoa ja maukasta ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piparjuurijuurekset