Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piparjuurijuurekset

Piparjuurella maustetut juurekset tuovat hauskaa vaihtelua perinteisiin uunijuureksiin. Tarjoa raikas kasvislisuke vaikkapa uunilohen kaverina.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Uunijuurekset:

  • 500 g punajuuria
  • 250 g palsternakkaa
  • 2-4 punasipulia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 rkl inkiväärisiirappia tai hunajaa
  • ½ dl rypsiöljyä

kastike:

  • 150 g piparjuurituorejuustoa (tai maustamatonta tuorejuustoa ja 1 rkl piparjuuriraastetta)
  • ½ dl vettä

koristeeksi:

  • viinisuolaheinän lehtiä

Valmistusohje

Piparjuuriuunijuurekset tehdään helposti näin:

  1. Kuori ja paloittele juurekset ja sipulit. Levitä juurespalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripota päälle mausteet. Valele lopuksi siirapilla tai hunajalla ja öljyllä.
  2. Paahda juureksia 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  3. Lusikoi piparjuurijuusto kasariin, kaada päälle vettä ja kuumenna kastikkeeksi. Aseta juurekset tarjolle ja kaada päälle piparjuurikastike. Korista viinisuolaheinän lehdillä.

Lue lisää: 3 x uunijuurekset – helposti hyvää!

Lue lisää Anna.fi/ruoka: Vastustamattomat uunijuurekset kruunataan fetalla tai marinoidaan appelsiinilla – 5 helppoa ja maukasta ohjetta


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparjuurijuurekset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.