Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pippuripihvit

Pippuripihvit ovat klassikkoruokaa. Tässä reseptissä kermainen kastike viimeistelee mehevät naudan ulkofileestä valmistetut pihvit.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Pippuripihvit

  • 4 naudan ulkofileepalaa nuijittuina
  • ½ rkl viherpippureita rouhittuna tai murskattuna
  • ½ rkl mustapippureita tai roseepippureita rouhittuna
  • ½ tl suolaa

paistamiseen

  • 1 rkl voita

kastikkeeseen

  • 2 dl ruokakermaa

kasvisriisi

  • 1 dl puuroutuvaa riisiä
  • ½ l vettä
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl erilaisia kasviksia silputtuina.

paistetut kesäkurpitsat

  • 2 pientä kesäkurpitsaa
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl salaattimausteseosta
  • ( 1 valkosipulinkynsi puserrettuna)

Valmistusohje

Pippuripihvit valmistuvat isoäidin tapaan helposti näin:Pippuripihvit

  1. Valmista ensin halutessasi lisukeriisi. Keitä riisit pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Lisää kypsymisen loppupuolella sekaan pieniksi silputut kasvikset.
  2. Huuhtele neljä isohkoa kuppia kylmällä vedellä ja paina kasvisriisi lusikalla niihin. Jäähdytä hetki ja kumoa.
  3. Ota pippuripihvit noin puoli tuntia ennen valmistusta huoneenlämpöön.. Nuiji huoneenlämpöiset pihvit kevyesti nyrkillä. Kuumenna paistinpannussa voi kuumaksi. Kasta pihvien ulkoreunat mustapippurirouheeseen. Kypsennä kaksi pihviä kerrallaan ensin toiselta ja sitten toiselta puolen kypsiksi. Mausta suolalla. Kypsymisaika on ensimmäiseltä puolen kaksi ja toiselta puolen yksi minuutti, jos haluat pihvin jäävän sisältä meheväksi.
  4. Kaada kuumaan pannuun pihvien paistamisen jälkeen kerma. Kiehauta pohjaa kaapien, kunnes neste haihtuu ja kerma sakenee kastikkeeksi.
  5. Kypsennä kastikkeen jälkeen vielä samalla pannulla halkaistut kesäkurpitsat öljyssä. Paistoajaksi riittää 1-2 minuuttia. Mausta leikatut pinnat salaattimausteella ja valkosipulilla.
Pippuripihvit naudan ulkofileestä
Pippuripihvit isoäidin tapaan tehdään naudan ulkofileestä ja paistetaan valurautapannulla. © Jorma Marstio

Vinkki: Tarjoa pippuripihvit klassisesti Julia Childin tapaan valmistettujen vihreiden papujen ja uunissa gratinoitujen tomaattien tai perunaherkkujen, kuten perunaröstin tai valkosipuliperunoiden kanssa.

Lue myös: Näin liekität pippuripihvin

Lue myös Anna.fi: Näin paistat soija-wasabimarinoidut pihvit naudan ulkofileestä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pippuripihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.