Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Pohjalainen leipäjuusto

Ainekset

  • 12 l maitoa
  • 4 tl juustonjuoksutetta
  • 2-3 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito 38-asteiseksi ja lisää sitten juustojuoksute.
  2. Anna maidon juoksettua astiassa, kunnes juustomassan pinta on kova.
  3. Lämmitä juustomassaa uudelleen samassa kattilassa huolellisesti sekoittaen, kunnes hera alkaa irtaantua, noin 40 asteessa.
  4. Painele massa astian pohjaan ja kaada hera pois. Siirrä massa juustolaudalle eli erityiselle juuston paistoalustalle ja painele juustomassa pyöreän, litteän leivän muotoiseksi.
  5. Paista leipäjuustoa avotulella tulen loimussa, kunnes pintaan ilmestyy tummia täpliä. Käännä juusto ja paista toinen puoli.
  6. Jäähdytä juusto laudalla, jolloin heraa valuu vielä pois. Ripottele juuston pintaan molemmille puolille suolaa ja hiero suola puulastalla juuston pintaan.
  7. Tarjoa perinteiseen tapaan lakkahillon kanssa jälkiruoaksi.

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Pohjalainen leipäjuusto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.